Turisme

Als caps de setmana, els dies festius i a l’estiu, els visitants són més nombrosos, sobretot pel que fa a persones amb segona residència que venen regularment. Entre els visitants hi predominen escaladors/es, excursionistes i persones que venen a gaudir de la tranquil·litat,  l’entorn i les festes.

Hi ha alguns comerços: “El Refugi” que és Centre d’Interpretació de l’Escalada i que funciona com a bar-restaurant i té un dormitori amb llitere. Un hostal-restaurant “L’Hostalet” per menjar i domir. Una botiga-degustació gestionada pel projecte “Liana_Espai de territori”. I un Forn de pa artesà i de Llenya “El Forn del Teix”. 

Al terme s’hi fa pa, mel, vi, horta i fruits secs. Hi ha l’Institut de Permacultura, petites empreses d’esports de  muntanya, productors/es de producte agroalimentari i artesà, un productor d’horta, paletes i autònoms que es dediquen a l’obra i al sector primari, persones que es dediquen al turisme rural i al sector terciari. D’altres persones teletreballen o desenvolupen les seves professions a la ciutat, majoritàriament a Reus o Tarragona.

A l’extensió del municipi hi ha nombroses vies d’escalada, sectors reconeguts per fer-hi bloc, el GR7 i el PR que passa pel poble. Des d’Arbolí es pot arribar caminant a l’ermita de Sant Pau, al Puig de Gallicant, als Gorgs de la Febró, a Siurana, als Cingles d’Arbolí, a Castillejos ... i a d’altres indrets menys coneguts per molt bonics. Pots fer excursions petites o llargues, com cadascú vulgui.

Les Pinedes mediterrànies ocupen unes tres quartes parts del terme, la resta són boixedes, prats mediterranis, rouredes, alzinars, carrascars i pinedes submediterrànies. El  sòl és calcari en gran part, amb llicorella en la zona que fa frontera al Priorat i argila roja en alguns sectors.  El 98% dels boscos són de propietat privada. 

Antigament funcionaven 4 molins de paper d'estrassa i un de fariner, actualment enrunats o abandonats. Hi ha també dos mines de coure sense explotar.

 

Refugi, bar i centre d'interpretació de l'escalada -  @elrefugiarboli - c/Major, 16 - 603475126  Botiga i dinamització rural. Liana | Espai de Territori @liana_espaideterritori - c/Major, 20  - 691 90 93 81Hostal, Restaurant L'Hostalet @hostalet.arboli - c/de la Font, 7 - 647510578Forn del Teix @...
El Refugi @elrefugiarboliL'Hostalet @hostalet.arboliHort de la Costa @hort_de_la_costaRacó de Les EresCal EstevetAirBNB Arbolí: 7 espais registrats
Subscriure a