Turisme

Als caps de setmana, els dies festius i a l’estiu, els visitants són més nombrosos, sobretot pel que fa a persones amb segona residència que venen regularment. Entre els visitants hi predominen escaladors/es, excursionistes i persones que venen a gaudir de la tranquil·litat,  l’entorn i les festes.

Hi ha alguns comerços: “El Refugi” que és Centre d’Interpretació de l’Escalada i que funciona com a bar-restaurant i té un dormitori amb llitere. Un hostal-restaurant “L’Hostalet” per menjar i domir. Una botiga-degustació gestionada pel projecte “Liana_Espai de territori”. I un Forn de pa artesà i de Llenya “El Forn del Teix”. 

Al terme s’hi fa pa, mel, vi, horta i fruits secs. Hi ha l’Institut de Permacultura, petites empreses d’esports de  muntanya, productors/es de producte agroalimentari i artesà, un productor d’horta, paletes i autònoms que es dediquen a l’obra i al sector primari, persones que es dediquen al turisme rural i al sector terciari. D’altres persones teletreballen o desenvolupen les seves professions a la ciutat, majoritàriament a Reus o Tarragona.

A l’extensió del municipi hi ha nombroses vies d’escalada, sectors reconeguts per fer-hi bloc, el GR7 i el PR que passa pel poble. Des d’Arbolí es pot arribar caminant a l’ermita de Sant Pau, al Puig de Gallicant, als Gorgs de la Febró, a Siurana, als Cingles d’Arbolí, a Castillejos ... i a d’altres indrets menys coneguts per molt bonics. Pots fer excursions petites o llargues, com cadascú vulgui.

Les Pinedes mediterrànies ocupen unes tres quartes parts del terme, la resta són boixedes, prats mediterranis, rouredes, alzinars, carrascars i pinedes submediterrànies. El  sòl és calcari en gran part, amb llicorella en la zona que fa frontera al Priorat i argila roja en alguns sectors.  El 98% dels boscos són de propietat privada. 

Antigament funcionaven 4 molins de paper d'estrassa i un de fariner, actualment enrunats o abandonats. Hi ha també dos mines de coure sense explotar.

 

Refugi, bar i centre d'interpretació de l'escalada -  @elrefugiarboli - c/Major, 16 - 603475126  Botiga i dinamització rural. Liana | Espai de Territori @liana_espaideterritori - c/Major, 20  - 691 90 93 81Hostal, Restaurant L'Hostalet @hostalet.arboli - c/de la Font, 7 - 647510578
El Refugi @elrefugiarboliL'Hostalet @hostalet.arboliHort de la Costa @hort_de_la_costaRacó de Les EuresCal EstevetAirBNB Arbolí: 7 espais registrats
En un esforç per fomentar el turisme sostenible i millorar la connexió amb la natura, Natiu, una empresa local especialitzada en serveis relacionats amb el benestar, s'ha associat amb l'Ajuntament d'Arbolí per llançar un innovador projecte de banys de bosc.El projecte, que neix de la preocupació...
Subscriure a