Banys De Bosc

En un esforç per fomentar el turisme sostenible i millorar la connexió amb la natura, Natiu, una empresa local especialitzada en serveis relacionats amb el benestar, s'ha associat amb l'Ajuntament d'Arbolí per llançar un innovador projecte de banys de bosc.

El projecte, que neix de la preocupació compartida per la salut física i mental de la població i la conservació de l'entorn natural, té com a objectiu principal oferir una sèrie de banys de bosc gratuïts durant tot l'any per a tots els habitants d'Arbolí i els seus visitants.

Els banys de bosc, pràctica japonesa també coneguda com Shinrin-Yoku, consisteixen a submergir-se en la natura de forma conscient, aprofitant els beneficis que aquesta proporciona per a la salut i el benestar. El contacte amb la natura ha demostrat millorar la salut física i mental, reforçar el sistema immunològic, fomentar la cohesió social i reduir l'estrès, entre altres beneficis.

   

El projecte compta amb una base teòrica sòlida que abasta principis com l'ecocentrisme, la connexió ment-cos-natura, la permacultura i la salut holística. A més, busca conscienciar sobre la importància de valorar i protegir l'entorn natural, així com promoure un model de turisme sostenible que beneficiï la comunitat local en termes socials, econòmics i ambientals.

Fes la teva reserva

Ubicat al municipi d'Arbolí, situat entre el Baix Camp i el Priorat, aquest projecte es desenvolupa en un entorn privilegiat, reconegut per la seva biodiversitat i bellesa natural. Amb una extensió d'aproximadament 16 km² de boscos diversos, Arbolí ofereix l'escenari perfecte per a aquesta iniciativa que busca reforçar el vincle entre les persones i el seu entorn natural.

Els banys de bosc es duran a terme un o dos cops al mes, amb un màxim de 10 participants per sessió, i podran beneficiar-se persones a partir dels deu anys d'edat, sempre que no tinguin problemes de mobilitat greus. Al llarg de l'any, es realitzaran 16 banys, oferint així l'oportunitat de gaudir d'aquesta experiència al màxim de població.

Aquest projecte representa un pas important cap a la promoció d'un estil de vida més saludable i sostenible, així com la valoració i conservació dels recursos naturals locals. Natiu i l'Ajuntament d'Arbolí conviden a tots els habitants i visitants a sumar-se a aquesta iniciativa i experimentar els beneficis revitalitza’ns dels banys de bosc.

Subscriure a